poniedziałek, 8 lipca 2013

Kasza jaglana na słodko

Moje absolutnie ulubione owoce - maliny! Sypnęło nimi na krzakach, że aż miło. Duże, dojrzałe, soczyste. Ochrzczone z kaszą jaglaną gwarantują pożywne, sycące i super smaczne śniadanie.



Składniki:
1/3 szklanki kaszy jaglanej
100 ml mleka sojowego - może być waniliowe
garść malin
2 łyżeczki płatków migdałowych

Kaszę opłukać pod bieżącą wodą, wsypać do gotującej wody (szklanka). Kiedy kasza zmięknie (ok. 10 min.) dodać mleko sojowe i po 2 min. zestawić z ognia. Dodać maliny i płatki migdałowe. 


2 komentarze:

  1. Prosto, szybko i jak smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja lubię takie jedzonko ! Chyba zrobię sobie dziś na kolację !

    OdpowiedzUsuń