wtorek, 31 stycznia 2012

Sałatka z rukolą

Błyskawiczny przepis na kolację. W roli głównej same witaminki: A, E, D, C, B9, kwas foliowy. A do tego żelazo, wapń, magnez i potas. Sałatka bardzo lekka, z wyrazistym smakiem duetu rukoli i oliwek. Podobno spożywanie sałaty wieczorem zapewnia dobry sen. Prawdę mówiąc, jestem już nieco senna ;)



Składniki:
duża garść rukoli
1/3 główki małej kapusty pekińskiej
6 pomidorków koktajlowych
10 oliwek (mogą być nadziewane np. papryką)
łyżeczka oliwy z oliwek
łyżeczka octu winnego

Kapustę pekińską pokroić w bardzo wąskie paseczki. Pomidory i oliwki w ćwiarteczki. Dorzucić rukolę. Całość wymieszać i doprawić oliwą z oliwek i octem winnym. Voila!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz