wtorek, 20 października 2015

Flażoletka cytrynowa

Ile odmian fasoli jesteś w stanie wymienić? Czy na tej liście znalazło się miejsce dla fasoli flażoletki? Dla mnie to nowa pozycja w menu. Fasola miękka, delikatna, której postanowiłam nadać charakteru...



Składniki:
1 puszka fasoli flażoletki
1 pomidor
0,5 długiego ogórka
0,5 małej główki kapusty pekińskiej
1 duża garść kiełków rzodkiewki
2 łyżki soku z cytryny
pieprz cytrynowy
szczypta soli
oliwa z oliwek

Kapustę pokroić na paski, dodać pokrojone w kostkę pomidor i ogórek. Wymieszać z odsączoną z wody fasolką i kiełkami rzodkiewki. Całość oprószyć pieprzem cytrynowym i szczyptą soli, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Odstawić na 5-10 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz