niedziela, 4 sierpnia 2013

Bób z patelni

Bób na parze, z wody, więc czemu nie z patelni? Sposób przetestowany. Śmiało brać i próbować!



Składniki:
Bób
Czosnek granulowany, ew. sól czosnkowa
Olej rzepakowy

Bób opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić bób. Smażyć na małym ogniu. Kiedy bób zmięknie, dodać czosnek. Często mieszać, żeby bób nie przywarł do patelni.


3 komentarze:

  1. Proste i smaczne :) Olej rzepakowy dzięki temu że ma neutralny smak, nie zagłusza delikatnego smaku bobu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ile pi razy drzwi trzeba smażyć bób? Nigdy jeszcze tak nie próbowałam. Dupa rośnie, ale co tam, raz w życiu może bym tak zrobiła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten bób nie był już taki młodziutki więc 20 min musiał poleżeć na patelni, chwilę pod przykryciem.

    OdpowiedzUsuń