niedziela, 18 marca 2012

Granat w opałach

Na mus za rzadkie. Na smoothie za gęste. Pomysł na owoce inaczej. Połączenie kawałków owoców z musem owocowym. U mnie była to kolacja na słodko, dla 2 osób. Z uwagi na kaloryczność (ok. 1100 kcal), zawartość węglowodanów (250g)  i błonnika (40g), następnym razem będzie to moje pożywne śniadanie.

Składniki:

2 bardzo dojrzałe banany
5 kiwi
1 granat
sok z małej pomarańczy
łyżeczka wiórków kokosowych

Banany i kiwi obrać ze skórek, pokroić w kostkę.  Pół banana, 2 kiwi i pestki z 1/4 granatu ułożyć do 2 miseczek. Resztę owoców (banany, kiwi, pestki granatu) zmiksować na jednolitą masę. Dodać sok z małej pomarańczy. Owoce w miseczkach polać musem. Można udekorować wiórkami kokosowymi lub ulubionymi bakaliami.


1 komentarz:

  1. Faktycznie w opałach:) Ale mnie się podoba:) Jest kolorowo i zapewne smacznie:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń