czwartek, 27 czerwca 2013

Kiełki na patelnię Stir Fry

Postanowiłam ostatnio wypróbować w końcu kiełki na patelnię. W wersji surowej nie raz lądowały już na moim talerzu. Tym bardziej nie mogłam wyobrazić ich sobie w wersji na ciepło. Założyłam też, że nie można się nimi najeść. Plan był, żeby podać je na obiad z jakąś kaszą czy ryżem. A tu z rana dopadł mnie głód. I kiełki poszły pod widelec. Same! I doprawdy najadłam się!



Składniki:
Paczka kiełków na patelnię Stir Fry - kiełki fasoli Mung, cieciorki, soczewicy zielonej i brązowej
Przyprawy: kminek, pieprz cytrynowy
Do przełamania smaku można dodać odrobinę cebuli lub czosnku
Łyżka oleju

Na patelni rozgrzać olej i smażyć kiełki 3-5 min. Doprawić do smaku przyprawami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz