niedziela, 11 marca 2012

Sałatka z rzodkiewką i kukurydzą

Nie wiem, jak Wy, ale wiosenną porą nie lubię spędzać dużo czasu w kuchni. Najwięcej zaoszczędzam go rano i wieczorem. Dlatego na śniadania i kolacje serwuję zazwyczaj błyskawiczne sałatki warzywne lub owocowe. W mojej kuchni zawitała świeża, jędrna rzodkiewka, więc pomysł na poranną sałatkę zrodził się sam.


Składniki:

garść miksu sałat: roszponka, endywia kędzierzawa, rodicchio
puszka kukurydzy 
5 pomidorów koktajlowych
3 rzodkiewki
2 łyżki soku z cytryny
łyżeczka oliwy z oliwek

Rzodkiewki i pomidory umyć, pokroić w plasterki. Dodać kukurydzę i sałatę. Skropić sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz