wtorek, 3 kwietnia 2012

Kapusta kwaszona z melonem

Nie mogę złapać zakrętu. Nie pamiętam kto, gdzie, kiedy... Gotowanie też zeszło na drugi plan. Staram się jedynie pamiętać, żeby zrobić zakupy. Te z kolei najczęściej nie są przemyślane. Wygląda to prawie jak za czasów studenckich ;) I może właśnie dlatego skusiłam się na połączenie melona z kapustą... kwaszoną! Dla mnie to dość oryginalny duet. Słodycz dojrzałego melona łagodzi kwas z kapusty (takiej prawdziwie kwaszonej). Dla mnie bomba! Powtórka czeka mnie niebawem - została druga połówka melona. Proporcje można zmieniać - więcej słodyczy czy kwasu, co kto lubi - :)


Składniki:

0,5 melona
25 dkg kapusty kwaszonej
łyżeczka oliwy z oliwek

Melona obrać, wydrążyć pestki, pokroić w kostkę. Kapustę odsączyć i pokroić na bardzo małe kawałki. Wymieszać razem. Skropić oliwą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz