czwartek, 19 kwietnia 2012

Fasolka z pieczarkami

Mój domowy fast food, czyli szybko i na ciepło. Wy na pewno też tak macie - czasu brak, a jest ochota na coś ciepłego i sytego. Moją słabością są wtedy warzywa z puszki. Można je wrzucić na patelnię i dodać ulubione przyprawy. Nie polecam robić tak często, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na domowy slow fast food ;-)

Składniki:

0,25kg pieczarek
puszka czerwonej fasoli
mała cebula
sól czosnkowa
pieprz ziołowy
kostka bazylii, lub świeża
oliwa z oliwek

Pieczarki obrać, opłukać, wysuszyć na ręczniku. Następnie posiekać je na cienkie plasterki i ćwiartki. Cebulkę posiekaną na drobną kosteczkę zeszklić na patelni z dodatkiem oliwy, dodać pieczarki. Warzywa chwilę podsmażyć i dusić pod przykryciem ok. 7-8 min. Dodać odsączoną fasolę i przyprawy wg uznania. Smażyć na małym ogniu jeszcze przez 5 min.


1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawe danie kuchni wegetariańskiej z wykorzystaniem pieczarek. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji pieczarkowej. Pamiętaj wówczas wkleić banerek akcji we wpisie. http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=3730 Pozdrawiam Ania

    OdpowiedzUsuń