niedziela, 26 lutego 2012

Sałatka z buraczkami

Zostają Wam czasem warzywa gotowane np. na jarzynkę? Nic straconego. Możecie wykorzystać je do genialnej, bardzo naturalnej sałatki. Nie ma w niej żadnych dressingów a nawet przypraw. Warzywa same ze sobą tworzą fantastyczną kompozycję smakową. Kwaskowatą nutę łagodzi słodycz groszku i jabłek. Cebula wydobywa smak buraczków. Jeśli nie jesteście przekonani, spróbujcie!

Składniki:

2 czerwone buraki
2 jabłka
2 ogórki kwaszone
1/2 puszki groszku konserwowego
1/2 cebuli

Buraki dokładnie umyć, ugotować, ostudzić, obrać. Buraki, ogórki i obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę.Wszystko razem wymieszać.



2 komentarze: