wtorek, 15 maja 2012

Awokado w pomidorach

Pamiętacie moją propozycję podania awokado z sałatą i kiwi? Tym razem moja pochwała nijakości awokado skończyła się na pomidorach. Wyjątkowo proste, szybkie i lekkie danie. Polecam na śniadanie, kolację lub jako przekąskę w ciągu dnia. 



Składniki:

dojrzałe awokado
2 pomidory
sok z cytryny
szczypta soli czosnkowej
szczypta pieprzu

Pomidory umyć, wydrążyć twarde części, pokroić w krążki, ułożyć na talerzu. Awokado obrać i pokroić wzdłuż na pół (można jeszcze raz na pół). Sokiem z cytryny skropić pomidory, położyć na nich krążki awokado i ponownie skropić sokiem. Posypać przyprawami.

W mojej wersji użyłam małych pomidorów, dla dwóch osób.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz