Letnie smaki kojarzą mi się z ziemniakami posypanymi koperkiem... Właściwie to kojarzą mi się bardziej z koperkiem niż ziemniakami. Mam to szczęście, że koperek zrywam sama. Wiem skąd pochodzi i jak był pielęgnowany. Uwielbiam jego aromatyczny zapach i smak. Dodaję go bez umiaru niemal do każdej potrawy. Także letnie sałatki muszą pogodzić się z jego towarzystwem :))
Składniki:
2 duże pomidory
1 puszka czerwonej fasoli (lub szklanka gotowanej)
1 puszka kukurydzy (lub szklanka gotowanej na wodzie i ostudzonej)
szczypiorek
koperek
pieprz ziołowy
3 duże ząbki czosnku
pół cebulki
oliwa z oliwek
Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Dodać odcedzone kukurydzę i fasolkę. Pokroić drobniutko czosnek, cebulkę, koperek i szczypiorek. Doprawić oliwą z oliwek i pieprzem ziołowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz