Składniki:
puszka cieciorki lub szklanka ugotowanej ciecierzycy (na noc namoczyć, gotować ok. 1,5h z dodatkiem szczypty kminku aż cieciorka zmięknie)
puszka kukurydzy
10 zielonych oliwek
5 rzodkiewek
1 pomidor
2 ogórki gruntowe
0,5 papryki czerwonej
garść posiekanego koperku
0,5 łyżeczki Vegety
łyżeczka octu balsamicznego
pieprz
szczypta soli czosnkowej
oliwa z oliwek
Pomidora, paprykę i rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę. Ogórki obrać i pokroić wzdłuż w ćwiarki a następnie w plasterki. Dodać odlane z zalewy cieciorkę, kukurydzę oraz posiekane w plasterki oliwki. Doprawić przyprawami, koperkiem i polać odrobiną oliwy wymieszanej z octem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz