piątek, 1 marca 2013

Sałatka z granatem

Zdecydowanie poczułam wiosnę. Świeży powiew wiatru zwiastuje zmiany w codziennej kuchni. Przechodzę na tryb lżejszych posiłków. A wiadomo, że najlepsze są sałatki owocowe... z bakaliami :) Łasuchem jestem i nic na to nie poradzę :)


Składniki:
1 ananas świeży (polecam) lub z puszki
2 banany
2 pomarańcze
1 granat
5-7 sztuk daktyli
1 garść płatków migdałowych
1 garść suszonej żurawiny
sok z cytryny

Ananas, pomarańcze i banany obrać i pokroić w kostkę. Dodać pestki wyłuskane z granatu. Skropić lekko sokiem z cytryny. Dodać posiekane daktyle, płatki migdałowe i żurawinę. Wymieszać i odstawić na chwilę, aż owoce puszczą lekko soki.


1 komentarz: