środa, 5 września 2012

Tofu z pieczarkami

Dziś o miłości trudnej. Uwielbiam tofu. Niestety rzadko mam możliwość wizyty w sklepie, gdzie mogłabym je bez problemu kupić. A jak już kupię to eksperymentuję... Tym razem poszłam w smaki słodko-ostre. Bo taki smak ma ta miłość...



Składniki:
10 szt. pieczarek
150 gram tofu naturalnego
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
szczypta pieprzu ziołowego
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek

Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, wrzucić posiekany drobno czosnek. Dodać tofu pokrojone w drobną kostkę i zrumienić je. Następnie tofu zdjąć z patelni. Pieczarki obrać, umyć, pokroić w półplasterki, wrzucić na patelnię. Można dodać odrobinę wody (1-2 łyżki) i dusić pod przykryciem ok. 5-8 min. aż pieczarki zmiękną. Po tym czasie dodać tofu oraz przyprawy. Smażyć całość razem ok. 5 min.

Tofu z pieczarkami podałam do sałatki z kapusty pekińskiej i kukurydzy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz