Składniki:
10 szt. pieczarek
150 gram tofu naturalnego
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
szczypta pieprzu ziołowego
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, wrzucić posiekany drobno czosnek. Dodać tofu pokrojone w drobną kostkę i zrumienić je. Następnie tofu zdjąć z patelni. Pieczarki obrać, umyć, pokroić w półplasterki, wrzucić na patelnię. Można dodać odrobinę wody (1-2 łyżki) i dusić pod przykryciem ok. 5-8 min. aż pieczarki zmiękną. Po tym czasie dodać tofu oraz przyprawy. Smażyć całość razem ok. 5 min.
Tofu z pieczarkami podałam do sałatki z kapusty pekińskiej i kukurydzy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz