piątek, 24 maja 2013

Sałatka błyskawiczna

Im cieplej, tym śniadania są lżejsze. Przynajmniej u mnie. I choć dziś słońce mnie nie obudziło, śniadanie było w wersji light. Taki domowy slow fast food. Ze smakiem, bez kombinowania.



Składniki:
1 puszka kukurydzy
5 oliwek zielonych
5 oliwek czarnych
1 puszka zielonej fasolki - lub 1 szklanka gotowanej
pieprz cytrynowy
olej rzepakowy
sok z cytryny


Oliwki i fasolkę pokroić, dodać kukurydzę. Całość skropić olejem rzepakowym i sokiem z cytryny (dosłownie kilka kropel, żeby pieprz lekko zmiękł i puścił aromat cytrynowy). Doprawić pieprzem cytrynowym. Bardziej wyrazistego smaku doda posiekany ząbek czosnku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz