poniedziałek, 27 lutego 2012

Sałatka z awokado

Kolejna sałatka z serii zielono mi. Ochota na nią przyszła mi, gdy w szafce odkryłam zapomniane awokado. Zguba okazała się być idealnie dojrzała. W połączeniu z kiwi i sałatą wyszło śniadanie dla 2 osób.

Składniki:

awokado
2 kiwi
6 liści sałaty
oliwa z oliwek
łyżeczka soku z cytryny

Sałatę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, ułożyć na talerzu
Awokado przekroić na pół, obrać, wydrążyć pestkę, pokroić na plasterki. Skropić oliwą z oliwek.
Kiwi obrać i pokroić na plasterki.
Na sałacie ułożyć awokado i kiwi. Całość skropić sokiem z cytryny.



2 komentarze:

  1. Ależ zielono się zrobiło :) Mniam, mniam. Kiwi i awokado muszą świetnie się komponować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smak ciekawie ożywia też cytrynka. Czekam na wrażenia smakowe ;)

    OdpowiedzUsuń